Приятната изненада от началото на сезона във Франция Анже продължава да изумява. Тимът пак излезе на втора позиция в Лига 1, след като надделя в домакинството на Лил с 2:0 и изпревари Лион. 

Така Анже сложи край на негативната си серия от четири мача без победа по най-добрия начин. Лил пък продължава да се срива в класирането и вече шест двубоя е без победа, като е опасно близо до зоната за оцеляване. 

Домакините в този мач на практика решиха всичко още в средата на първото полувреме. Тогава те реализираха двете си попадения, а до края на мача "кучетата" не успяха да намерят отговор на това. 

Първо в 20-та минута Жил Суну след асистенция на Вилиофон Кеткеофомфон на далечната греда с хубав удар преодоля вратаря за 1:0. Пет минути след това на практика всичко свърши след втория гол. 

Тогава Исмаел Траоре беше най-съобразителен в наказателното поле и отбеляза за 2:0. Последваха невзрачни минути за играчите на Лил и в крайна сметка при този резултат дойде и почивката. 

След нея гостите имаха няколко шанса да намалят резултата, а в 59-та минута Тайо по най-лековатия начин пропиля възможността да се разпише за тима си, след като останал почти сам срещу вратаря не можа да се разпише. 

В 67-та минута задачата на Лил стана още по-сложна, след като Ренато Сивели си изкара директен червен картон. След това "кучетата" имаха няколко шанса, но не бяха точни. Така Анже се поздрави с победата и вече има 26 точки на второто място. Лил пък е едва 18-и с 14 точки. 

Ето и резултатите от мачовете във Франция от събота: 

Анже - Лил 2:0

ПСЖ - Троа 4:1

Нант - Бастия 0:0

Газелек Аячо - Лориен 1:1

Реймс - Рен 2:2

Тулуза - Ница 2:0