Пари Сен Жермен записа 13 поредна победа в Лига 1, побеждавайки с лекота Монако като гост. Възпитаниците на треньора Лоран Блан се наложиха с 3:0 след голове на Единсон Кавани, който се разписа на два пъти и Есекиел Лавеци.

Освен с класическата победа за ПСЖ, мачът ще се запомни и с дебюта на Анхел ди Мария, който асистира за третия гол на на Лавеци с близо 30-метров пас.

Въпреки превъзходството на парижани през първата част, гол така и не падна. Гостите отправиха няколко опаси удара към вратата на Монако, докато домакините се отчетоха с едва един изстрел, дело на Ел Шаарауи.

И трите гола паднаха през второто полувреме. Резултатът бе открит в 57-ата минута, когато Блес Матуиди намери с отлично центриране Единсон Кавани, който с глава от границата на малкия пеналт разтреля вратаря на домакините.

Решителният втори гол в мача, който тотално пречупи футболистите на Монако дойде в 73-ата минута отново бе дело на уругваеца. Кавани бе изведен с чудесен пас от Златан Ибрахимови и останал сам срещу противниковия вратар не срещна никакви трудности да се разпише.

Третият гол за гостите вкара Есекиел Лавеци след прекрасно подаване от страна на дебютиралия Анхел ди Мария. Аржентинецът изведе съотборника си с пас от собствената си половина.

ПСЖ продължава да бъде еднолично на върха в подреждането на Лига 1 с пълен актив от 12 точки след четири кръга.