Старши треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан постави веднъж завинаги на мястото им хората, които го обвиняват, че е изпуснал юздите на тима, и отборът му се ръководи от Златан Ибрахимович.

32-годишният швед в действителност се ползва с огромно влияние в столичния клуб, но Блан пожела да уточни, че само той е шефът в отбора.

"Да твърдите, че Ибрахимович е шефът на този отбор е обидно и за мен, и за борда на директорите. Аз съм старши треньорът. Да, той може би е лидерът на този тим, но да си шеф означава да взимаш решения за всичко, което не е така в неговия случай, дори да е много важен за нас," заяви Блан.

"Ибра е лидер на отбора. Това не е много изненадващо, той е бил лидер във всеки отбор, където е попадал. Той е роден лидер, заради качествата си, характера, уменията, но не е единствен," продължи наставникът. "Той е важен за нас, не го отричам. Той е един от тримата или четирима родени лидери, които имаме."

"Шансът да спечелим трофей в първия си официален мач не е за изпускане. Това може да ни даде търсения начален тласък," добави накрая Блан, чийто тим играе за Суперкупата на Франция с Гингам, в Китай.