Отборът на Лион записа едва третата си победа от началото на сезона във френската Лига 1. Домакините се наложиха категорично с 4:0 над Лориен, който разочарова с представянето си в първите кръгове на шампионата.

Лион реши нещата в своя полза още през първото полувреме, когато домакините реализираха две от попаденията.

Още в 5-ата минута Лаказете се разписа и даде преднина на своя тим, а в 39-ата минута Набил Фекир покачи на 2:0. След почивката тимът на Лион продължи да диктува темпото на терена и нито за миг не изпусна инициативата. Успехът на домакините бе узаконен след точно попадение на Нжие пет минути след подновяването на играта и отново Фекир в 68-ата минута.

Това е трети успех за Лион от началото на сезона, толкова са и загубите за тима, което им отрежда едва осмото място във временното класиране. Лориен пък инкасира четвърто поражение и се намират точно над чертата с отрицателна голова разлика и само седем точки в актива си.

В друг мач от днес Лил допусна минимална загуба при визитата си на Ница. Монако, с Димитър Бербатов в състава си победи трудно Монпелие с гол в последните минути на срещата.

Ето и всички резултати от Лига 1 от днес:

Бастия – Нант 0:0

Евиан – Ланс 2:1

Гингам – Метц 0:1

Лион – Лориен 4:0

Монпелие – Монако 0:1

Ница – Лил 1:0