Олимпик Лион разгроми Бордо с 5:0 в последен мач от 19-я кръг на френската Лига 1. Лион излезе на втората позиция във Франция с 39 точки, с две по-малко от лидера Олимпик Марсилия и една повече от третия Пари Сен Жермен. Тимът на Бордо пък заема шестата позиция във временното класиране в края на 2014-а година с 31 точки.

Отличен мач изигра 23-годишният Александър Лаказет, който се отличи с две попадение и голов пас в двубоя. Особено красив бе първият гол на Лаказет след отличен пас на Фекир. Четири от петте гола за гостите паднаха през второто полувреме, като Бордо трудно намираше път към вратата на Лион. Домакините останаха с човек по-малко в 65-ата минута, след като Никола Палои получи червен картон.

В началото на срещата бразилецът в състава на Бордо Мариано стреля не лошо към вратата на Лион, но топката мина над вратата. Гостите имаха първа добра възможност в 24-ата минута Александър Лаказет отправи удар от далечно разстояние, който обаче бе отразен. Лаказет все пак бе точен за 1:0 в полза на Олимпик Лион в 39-ата минута, след като бе намерен добре от Набил Фекир.

След подновяването на играта през второто полувреме гостите постепенно наложиха контрол върху двубоя и в 56-ата минута удвоиха преднината си. Корентен Толисо стреля отлично от средата на наказателното поле и вкара в долния ляв ъгъл на вратата на стража на Бордо Седрик Карасо за 2:0.

След червения картон на Палои в 65-ата минута, домакините нямаха много опции за противодействие. Играчите на Лион се възползваха по най-добрия начин от численото си превъзходство и вкараха нови три гола за десет минути в края на срещата. Първо в 81-ата минута 21-годишният Набил Фекир бе точен за 3:0, след хубав шут с левия крак, а четири минути по-късно Джордан Фери също се разписа, след удобно подаване от Лаказет.

Самият Александър Лаказет вкара втория си гол в мача в 90-ата минута, оформайки крайното 5:0 след пас от влезлия като резерва Херни Бедимо.

Резултатите от 19-я кръг:

Олимпик Марсилия - Лил - 2:1
Сент Етиен - Евиан - 3:0
Каен - Бастия - 1:1
Лориен - Нант - 1:2
Метц - Монако - 0:1
Рен - Реймс - 1:3
Тулуза - Гинган - 1:1
Пари Сен Жермен - Монпелие - 0:0
Ланс - Ница 2:0