Младата звезда на Лион Александър Лаказет избра да продължи кариерата си в клуба. Въпреки че името му беше свързвано с трансфер къде ли не през лятото, той преподписа договора си с френския гранд. 

Той добави още две години към досегашния си контракт и по този начин ще остане на "Стад Жерлан" поне до 2018 г. Така бяха отрязани апетитите на всички водещи европейски тимове, които го искаха. 

"Мисля, че с този ход показах на всички къде искам да продължа да играя. Това е знак, че клубът ми има доверие. Вече можем да спрем да говорим по темата за моето бъдеще", сподели Лаказет пред официалния сайт на клуба. 

23-годишният нападател е юноша на Лион и откакто си извоюва място в първия състав, изигра 154 мача и реализира 42 попадения в тях. Тези добри изяви му осигуриха и повиквателна за националния отбор на "петлите". Точно затова и президентът Жан-Мишел Ола е щастлив от договора.

"Много се радвам, че успяхме да задържим Александър. Той е бъдещето не само на Лион, а и на Франция. Продължаваме с политиката си да разчитаме на млади наши кадри", сподели Ола след подписването.