Нападателят на Олимпик Лион Александър Лаказет разкри, че е останал разочарован от публичните коментари на президента на клуба Жан-Мишел Ола относно преговорите за новия контракт на играча. 

През лятото голмайсторът на френската Лига 1 за изминалия сезон бе желан от редица европейски грандове, но въпреки това остана на "Стад Жерлан". 

Със своите 27 попадения в 33 мача, Лаказет помогна на своя тим да завърши на второ място в подреждането и да се класира за Шампионската лига.

"Той ми заяви, че исканията ми са прекалено високи, за играч, изиграл само един пълен сезон с отбора. Изтъкна, че ако повторя представянето си от миналата година ще можем да преговаряме относно личните ми условия", заяви нападателят пред френското издание „L'Equipe”

"Истината е, че бих предпочел той да бе постъпил, както се постъпва обичайно в подобна ситуация. По време на преговорите можеше просто да ми каже, че искам прекалено много, а не да го оповестява публично. Неговото поведение определено ме нарани и разочарова", каза той.

Пред „L'Equipe” 24-годишният френски национал си позволи да отправи критика и към наставника на Лион – Хуберт Фурние. Според Лаказет, треньорът е трябвало да защити своя играч, въпреки колебливите му изяви от началото на сезона. /БГНЕС