Прекрасните изяви на Димитър Бербатов с екипа на Монако не остават незабелязани и от конкурентите на клуба му. Наставникът на Монпелие Ролан Курбис не спести похвалите си за българина, още повече, че тимът му ще трябва да се бори с "монегаските" за позиции в Лига 1. 

Специалистът е впечатлен от изявите на благоевградчанина, откакто дойде във Франция в началото на годината. Ласкавите думи за него обаче дойдоха и след дебюта му с Монако в Шампионската лига, когато се отчете с асистенция за измъчената победа за 1:0 над Байер Леверкузен. 

Въпреки че е по-малко от година на "Луи Втори", Бербо вече е сравняван с най-големия голмайстор в историята на клуба Делио Онис. Нападателят има 157 гола за "монегаските" между 1973 и 1980 г. 

"Гледам Бербатов и се възхищавам. Този човек е страхотен, напомня ми на Делио Онис от 70-те години, а всички знаем какво означава Делио Онис за Монако. Сещам се за него, като наблюдавам движенията на българина в последните 20 метра от терена."

"Много добре успява да заблуди съперника. Очакваш го да е на първа греда, а той вече е на далечната и обратно. Лесно му е да надлъже опонента си, много е труден за опазване", сподели Ролан Курбис. 

Но освен специалиста, медиите в страната са силно впечатлени от българина и не спират да го хвалят, откакто е дошъл във Франция. Съотборниците му на "Луи Втори" също често го хвалят за изявите му.