Златан Ибрахимович донесе пореден успех на Пари Сен Жермен във френската Лига 1, след победа с 1:0 над Ница в 15-я кръг. Ибрахимович реализира единственото попадение от дузпа в 15-ата минута, а и на два пъти можеше да вкара втори гол в мача.

Футболистите на Ница спряха с цената на нарушение атака за ПСЖ стартирала от Пасторе и реферът не се поколеба да отсъди дузпа при фаул срещу бразилеца Лукас, а Ибрахимович я превърна в гол.

Отборът на ПСЖ продължава без загуба във Франция, като до момента има девет победи и шест равенство. Тимът воден от треньора Лоран Блан държи второто място във временното класиране с 33 точки, с една по-малко от лидера Олимпик Марсилия.

Ница пък заема 11-о място в първенството с 18 точки след 15 мача и вече четвърти мач е без победа.

Пари Сен Жермен превъзхождаше съперника през целия мач. Домакините стартираха силно и натисната съперника, а на футболистите на Ница им се наложи да влагат доста усилия в защита. Гостите търсеха своите шансове на контраатака, а нападението на ПСЖ се сблъскваше с противниковите бранители около границата на наказателното поле.

Въпреки, че направиха двойно повече атаки от тима на Ница парижани така и не стигнаха до второ попадение, като дори удариха греда. Въпреки организираната си игра в задни позиции, гостите обаче също не успяха да реализират и отстъпиха с 0:1 при гостуването си в Париж.

В следващия кръг на Лига 1 ПСЖ гостува на Лил на 3-и декември.