Един от най-силните френски футболисти в последните години Тиери Анри ще има възможност да се сбогува с феновете на националния отбор на родината си. Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан смята да го викне един последен път в селекцията си. 

Очаква се някоя от контролите на французите в началото на 2015 г. да бъде своеобразният бенефис за 37-годишния ветеран. Той има 123 мача и 51 гола по време на кариерата си за Франция. 

Тиери Анри спря с двубоите за родината си след провала на Световното първенство в Южна Африка през 2010 г. Интересното е, че именно той беше в основата на класирането на "петлите" там след спорна ситуация на баража с Ирландия. 

"Някои ще кажат, че това е добра идея, други ще я оспорят. Но знам само, че Тиери е играч, който е дал много на националния отбор и заслужава бенефис. По какъв начин точно ще се случи това, все още не мога да ви кажа", сподели Дидие Дешан. 

37-годишният ветеран все още не знае как ще продължи кариерата му. Договорът му с американския Ню Йорк Ред Булс изтече и той може да отиде навсякъде като свободен агент. Но самият французин е изкушен от възможността да се върне в любимия Арсенал на ръководна длъжност.