Рекордната покупка в историята на Манчестър Юнайтед Анхел ди Мария не пропусна поредния шанс да уязви англичаните след трансфера си в Пари Сен Жермен. Аржентинецът заяви, че е трябвало да си тръгне от „Олд Трафорд“, ако е искал да печели нови трофеи в кариерата си.

27-годишният футболист беше перлата в селекцията на мениджъра Луис ван Гаал преди сезон 2014/2015, когато „червените дяволи“ платиха почти 60 милиона паунда за него на Реал Мадрид. Ди Мария обаче не успя да пасне във философията на холандеца, като вкара само 4 гола в 32 мача.

„Всеки път, когато получавах шанс, правех най-доброто, което можех, но нещата просто не се получиха“, каза Ди Мария. „Реших да си тръгна не просто за да бъда щастлив, а също и за да печеля трофеи.“

„При Ван Гаал един мач играех на дадена позиция, а в следващия най-неочаквано ме поставяха на съвсем друга. Вкарвах голове, докато играех на един пост, а изведнъж се оказвах със съвсем други задачи.“

„По-скоро те не ми позволиха да се аклиматизирам както трябва, отколкото самият аз да не успях. Напуснах отбор, който беше вън от европейските клубни турнири и много далеч от спечелването на титлата във Висшата лига. Не мисля, че това беше по моя вина или по вина на съотборниците ми“, допълни Ди Мария.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS