Европейското първенство измина, а турнирът бе чудесна възможност за част от футболистите да увеличат своята пазарна стойност през този трансферен период. Полузащитникът на Португалия Жоао Марио желан от много от топ-отборите в Европа, а и след блестящото представяне на португалците на еврошампионата, трансферната надпревара около него се завърна "обратно на пистата".

ПСЖ и Челси са двата отбора, които са най-близо до подписа на дефанзивния полузащитник, надделявайки над интереса на италианския Интер, които отказаха да увеличат своята оферта от 35 милиона паунда, предава португалския "Record".

Френският гигант и английския колос са информирали агента на играча, Киа Джорбачиян, че искат в съставите си полузащитника на Спортинг. Португалското издание също добавя, че Спортинг на дали ще се борят да достигнат до откупната клауза на играча, която е 60 милиона евро, но няма да искат по-малко от 50 милиона евро. Португалски издания също допълват, че в офисите на "лъвовете" са постъпили две оферти от Челси и ПСЖ за Жоао Марио, на стойност 40 милиона евро. 

Президентът на лисабонския гранд Бруно де Карвальо обаче е отклонил желанието на двата гранда.