Президентът на Пари Сен Жермен Насър Ал-Хелайфи атакува финансовия феърплей, въведен от УЕФА, който засегна и парижкия клуб, където бяха направени изключително големи инвестиции от катарски фондове. Според него, той стопира новите инвеститори във футбола и е на страната на вече утвърдените институции в най-популярния спорт.

Пред Агенция Франс Прес Ал-Хелайфи заяви:

„За мен финансовият феърплей е несправедлив. Той наистина блокира новите инвеститори. Протежира утвърдените големи клубове и задължава малките клубове завинаги да си останат малки.“

„Щом като не разрешават големи инвестиции във футбола, то хората с парите ще отидат във Формула 1 или другаде и ще избягат. А това не е добре за футбола“, заяви шефът на ПСЖ.

„Готови сме да работим по настоящия регламент, но той трябва да бъде по-гъвкав. Надявам се УЕФА да го промени догодина, защото много клубове се оплакаха.“

„Финансовият феърлей беше малко труден за нас, но не ни блокира на трансферния пазар. За Ди Мария разговарях с Флорентино Перес и Реал Мадрид, но не се споразумяхме“, каза Ал-Хелайфи, без обаче да спомене, че такава сделка би била възможна само под формата на преотстъпване.

Френският шампион бе задължен от УЕФА да направи само един трансфер, в случая на Давид Луис, като не можеше да надхвърли 60 милиона евро за покупки.