Миналогодишният вицешампион в първенството на Франция Монако се върна на пътя на издънките, тъкмо след като беше постигнал две поредни победи. "Монегаските" не успяха да се справят у дома с неособено претенциозния Реймс и двата тима завършиха 1:1. 

В този мач за пореден път не игра българската звезда на тима от Княжеството Димитър Бербатов. Благоевградчанинът лекува травма, получена още преди две седмици и ще му се наложи да поостане в лазарета. 

Иначе третата поредна на Монако изглеждаше близо след гола на Ува Ечиеджиле през първата част. Той се разписа още в 20-та минута след хубаво подаване на Бернардо Силва и тази преднина се задържа в следващия един час от мача. 

Тогава обаче дойде отговорът на гостите от Реймс. Бившият играч на Ливърпул Давид Н'Гог намери перфектно Бенжамен Муканджо и той препарира хърватския национал на вратата на "монегаските" Даниел Субашич за 1:1. 

Така Монако събра 18 точки след 12 мача и продължава да крета в средата на таблицата. Момчетата на Леонардо Жардим в момента са седми, но могат да бъдат изместени от там след останалите мачове от кръга. 

Реймс е на 12-та позиция с 15 точки и се справя добре със задачата си да трупа точки, за да избегне изпадането. В същото време, тимът не е толкова далеч и от позициите, даващи право на участие в Европа, така че определено има за какво да се бори до края.