Отборът на Монако се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Франция след драматичен двубой. Тимът от Княжеството премина през изпълнение на дузпи, но преодоля Олимпик Лион. В редовните 90 минути резултатът бе 0:0, а след продълженията 1:1.

Българският нападател Димитър Бербатов не бе в групата за гостуването.

Двата тима не успяха да си вкарат в редовното време на срещата, но за сметка на това си размениха по едно попадение в продълженията. В 97-ата минута Яник Ферейра изведе Монако напред, но само 10 минути след това Александре Лаказете изравни за 1:1 и определи мачът да стигне до изпълнение на дузпи.

При ударите от бялата точка Монако започна с фаулстарт, след като неточен бе Жереми Тулалан. Следващите 5 дузпи обаче бяха точно изпълнени от съотборниците на Димитър Бербатов, за сметка на играчите на Олимпик Лион.

Отборът на Пари Сен Жермен също се класира за четвъртфиналите на Купата на Франция, след като се наложи с 3:1 като гост на Аячо. Тимът, воден от Лоран Блан, успя да обърне резултата, след като домакините поведоха от дузпа в 27-ата минута чрез Йоан Кавали.

Наставникът на гостите направи доста смени в състава си, а като капитан на ПСЖ излезе Давид Луис, в отсъствието на Тиаго Силва, Тиаго Мота и Ибрахимович.

В последствие футболистите на Аячо отпаднаха физически през второто полувреме, когато гостите нанесоха три безпощадни удара на Единсон Кавани, Серж Орие и Жан-Кристоф Бахебек, които доведоха мача до 3:1.

Напред продължава и Гингам, който победи с 2:0 Арл-Авиньон. А Рен си осигури участие в следващия етап след успех с 1:0 над Кретей.

Напред продължи и Лил, който след изпълнение на дузпи преодоля Бордо. В редовното време и след продълженията резултатът бе 1:1.