Безпристрастната статистика отново нареди българската звезда Димитър Бербатов на челна позиция в престижна класация. Благоевградчанинът е вторият най-ефективен голмайстор във френския шампионат. 

Класацията е изготвена от авторитетното издание "Екип" и е на базата на отбелязаните голове и дадени асистенции в сравнение с изиграните минути. Тя е изготвена за този и изминалия сезон. 

В нея са участвали всички играчи, които имат изиграни минимум 1000 минути. Така сред всички големи имена в Лига 1, Бербатов е втори, като пред него е само безспорно най-голямата звезда - Златан Ибрахимович от Пари Сен Жермен. 

Според статистическите данни на "Екип", българинът бележи или дава асистенция на всеки 118 минути. На толкова време се разписва или подава за гол и звездата на Лион Йоан Гуркюф. Ибра обаче изглежда недостижим, защото вкарва или асистира на всеки 75 минути. 

Бербо изпреварва дори сегашния топреализатор на Лига 1 Андре-Пиер Жиняк, който се отбелязва от системата гол+пас веднъж на 124 минути. Топ 5 се затваря от Шейх Диабате от Бордо.