Бившият футболист на Пари Сен Жермен Антоан Конт е арестуван, след като е пребил с бейзболна бухалка 19-годишен мъж, който е в критично състояние и се бори за живота си в болница.

Настоящият отбор на Конт – Реймс излезе с официално съобщение, в което изразява своята разтревоженост от неописуемите актове на насилие на Конт.

„Мислите на клуба са насочени към младия човек, който е сериозно ранен и осъждаме с изключителна твърдост актовете на насилие от страна на Конт“, се казва в позицията на Реймс.

Реймс не изключва възможността да изхвърли Конт от отбора, ако обвиненията бъдат доказани.

Младежът е пострадал, след като намесил в свада между 22-годишния играч на Реймс и съпругата му, информира „Europe 1“. Скандалът между двамата започнал в дома им, но скоро футболистът започнал да я налага с юмруци и тя избягала на улицата и започнала да вика за помощ.

19-годишният мъж, който минавал наблизо, се опитал да раздели двойката. Конт обаче със сила завлякъл съпругата си в къщата и се върнал на улицата, въоръжен с бейзболна бухалка. След това нападнал младия минувач.

Младежът е отнесъл удари по краката, ръцете и главата. Заради получените рани той е настанен в болница, където се бори за живота си, тъй като има мозъчна травма и кръвоизлив в мозъка.