Последният във временното класиране в Англия – Астън Вила препъна лидера Манчестър Сити в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. Водени от новия си мениджър Реми Гард, домакините успяха да се доберат до 0:0, въпреки че гостите от Сити имаха куп чисти голови възможности и на два пъти удариха гредите зад Брад Гузан.

От своя страна бирмингамци показаха подобрение в защита, но през всичките 90 минути така и не успяха да отправят точен удар в рамките на вратата.

Рахийм Стърлинг и Фернандиньо първи стигнаха до прекрасни възможности за гол пред вратата на домакините, но късметът им обърна гръб.

През втората част Коларов, Фернандиньо и Де Бройне също се озоваха на стрелкови позиции, но Гузан и гредите запазиха вратата на домакините суха.

Това е първата точка за Вила от месец август. С равенството днес Астън Вила прекъсна серия от седем поредни загуби в шампионата. Развенството пък бе второ поредно за „гражданите“ далеч от дома.

След поделените точки двата тима запазват позициите си във временното класиране преди изиграването на последните два двубоя от кръга – Ливърпул – Кристъл Палас и Арсенал – Тотнъм. При успех на „артилеристите“ в лондонското дерби, тимът на Арсен Венгер ще оглави таблицата.