Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се усъмни в редовността на трансфера на Франк Лампард в Манчестър Сити и в спазването на финансовия феърплей, наложен от УЕФА.

Лампард подписа с новия клуб от МЛС Ню Йорк Сити, но той няма да се включи в американската лига до март 2015 година. Така че Лампард бе преотстъпен до януари 2015 г. на Манчестър Сити.

Проблемът, според Венгер, се състои в това, че компанията, която е начело на Манчестър Сити, е собственик и на другите два „Сити“ - американския Ню Йорк Сити и австралийския Мелбърн Сити. Компанията държи миноритарен дял и от японския Йокохама Маринос.

36-годишният Лампард може да се окаже изключително важен за тима на Мануел Пелегрини в Шампионската лига, тъй като в ограничения си състав от 21 играчи, заради неспазване на финансовия феърплей, трябва да фигурират и определен брой английски футболисти, какъвто е Лампард.

Арсенал и Манчестър Сити се срещат за Купата „Къмюнити Шийлд“ идната неделя.

Същевременно Жозе Моуриньо заяви, че Франк Лампард ще бъде добре на „Стамфорд Бридж“, когато трябва да гостува със Сити на досегашния си тим Челси.