Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал каза, че причината за слабите резултати на английските отбори в Европа се крие в изтощителността на Висшата лига.

Според холандеца, английските тимове имат класата да се справят с противниците си от континенталната част на Европа, но тежкият шампионат на Острова не им позволява да бъдат конкурентоспособни.

"Висшата лига е изключително силна. Никак не е лесно да печелиш всяка седмица и винаги трябва да се бориш до последно. Тук отборите се хвърлят във всеки мач на живот и смърт и за да усшееш да запазиш отбора си свеж, трябва да го ротираш непрекъснато", каза холандецът.

"Заради тези промени в Европа рядко играем с най-доброто, с което разполагаме. И тук е разликата между английските тимове и останалите. В другите първенства няма такава конкуренция и това позволява на противниците ни да са свежи срещу нас и да дават всичко от себе си", обясни Ван Гаал.

"Не мога да гарантирам, че това ще се случи, но смятам, че и четирите английски отбора в Шампионската лига имат силите да прескочат груповата фаза", каза още мениджърът на Манчестър Юнайтед.

В сряда Юнайтед приема на своя "Олд Трафорд" Волфсбург в търсене на първа победа в тазгодишното издание на турнира, след като "червените дяволи" паднаха като гост на ПСВ Айндховен с 1:2 в първата си среща. 

Загуби в дебютните си двубои записаха още Манчестър Сити и Арсенал, а единствено Челси стигна до трите точки от английските отбори в надпреварата./БТА