Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал даде ясно да се разбере как се степенуват целите пред отбора във финалната част от сезона. Холандецът заяви, че за тима е много по-важно да си осигури класиране в топ 4 на Висшата лига, отколкото да завоюва трофея във ФА Къп.

Полуфиналите в най-стария футболен турнир на планетата са в събота, като съперник на Юнайтед ще бъде Евертън. Утре обаче, ако се съди по думите на Ван Гаал, „червените дяволи“ имат много по-важен двубой – отложеното домакинство от 30-ия кръг срещу Кристъл Палас. Очевидно наставникът им не се е отказал да търси излаз към Шампионската лига за следващата кампания, макар в момента отборът да изостава с 4 точки спрямо четвъртия Арсенал.

„Този мач срещу Кристъл Палас е много важен. Трябва да спечелим, нуждаем се от победата много повече отколкото тимове като Арсенал и Манчестър Сити например“, коментира Ван Гаал.

„Те имат преднина от 4 точки пред нас. Важно и да ротираме състава заради предстоящия полуфинал, но е по-важно да победим. Трябва да се вгледаме в себе си и да спечелим. Нужен успех, иначе не можем да съкратим разликата. Другите отбори имат повече точки от нас и това ни прави зависими от техните резултати. Преди всичко трябва да надиграем Кристъл Палас. Не е подходящият момент да говорим за полуфинала срещу Евертън. Длъжни сме да скъсим разликата, иначе тя ще се превърне в прекалено голяма предвид оставащите мачове до края“, добави Ван Гаал.

Отложеният мач между Манчестър Юнайтед и Кристъл Палас от 30-ия кръг можете да проследите пряко от 22 часа в сряда по телевизия Diema и онлайн на Gong Play.