Студената война между наставника на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал и вратаря Виктор Валдес продължава със същия интензитет, съобщават медиите на Острова. След като испанският ветеран не получи номер за настоящия сезон, сега стана ясно, че на него освен всичко друго му е забранено да бъде на тренировъчния център в Карингтън, когато там тренира първият отбор.

Бившият футболист на Барселона подписа с „червените дяволи“ през януари, но записа едва два мача за английския гранд. Впоследствие отношенията му с мениджъра Ван Гаал се развалиха жестоко след отказ на Валдес да участва в мач на младежката формация, като холандецът не пропуска повод да покаже на 33-годишния страж, че е излишен на „Олд Трафорд“.

През лятото холандецът нареди шкафчето на футболиста в съблекалнята да бъде опразнено, докато се правеха опити той да бъде продаден в Турция. Сделката не се получи, но това не промени намеренията на специалиста към вратаря.

Затова на Валдес му е наредено да тренира на Карингтън в тези часове на денонощието, когато първият отбор не е там за своите занимания. Така ветеранът се готви следобед, ако тренировката на Юнайтед е сутринта и обратното, а това се случва под наблюдението на треньорите на вратарите в съставите до 18 и до 21 години.