Челси и Манчестър Сити завършиха 1:1 в дербито на 23-ия кръг на Висшата лига. В 41-ата минута Лоик Реми откри резултата, а в 45-ата Давид Силва възстанови равенството.

Гостите от Манчестър отправиха първи удар по посока противниковата врата. Във 2-ата минута Тибо Куртоа се справи с удар на Навас. В 8-ата минута Фернандиньо стреля, но ударът му попадна в бранител на Челси.

В средата на полувремето Серхио Агуеро имаше две възможности да се разпише. Първо в 24-ата минута той напредна и стреля, но Куртоа се справи. В 33-ата минута отново нападателят на Сити пропусня да се разпише като ударът му мина на сантиметри от вратата.

В 41-ата минута триходова комбинация между Иванович, Азар и Реми беше завършена от последния с перфектен удар и гол за 1:0.

Гостите се върнаха бързо в мача след гол в 45-ата минута на Давид Силва. Серхио Агуеро стреля към вратата на Куртоа, топката попадна в Давид Силва и той засече топката в мрежата.

През втората част опасностите пред Куртоа зачестиха. В 57-ата минута Фернандиньо стреля опасно, а в 65-ата минута Милнър стреля с глава над напречната греда.

В 77-ата минута на срещата  легендата на Челси Франк Лампард се появи на терена, а публиката на лондончани го аплодира топло.

В крайна сметка двата тима завършиха 1:1. Челси е лидер с 53 точки, а Сити са втори с 48.