Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели, че в настоящия момент не може да определи нито един от играчите си като „недосегаем“.

Слабият старт на сезона за английския шампион бе изненада за всички и наставникът на лодончани предприе сериозни мерки, касаещи начина на подготовка. В последния кръг „сините“ едва се спасиха от загуба срещу Нюкасъл, като наваксаха от 0:2 до 2:2. С едва две победи и две равенства в 7-те кръга дотук Челси заема 15-ата позиция във Висшата лига.

„Да бъдеш недосегаем във футбола – само постоянството може да ти гарантира такъв статут“, каза Моуриньо.

„Футболът се играе днес, вчера е нещо съвсем различно.“

„Има два сорта шампиони. Има такива, които печелят нещо – в момента има много от тях – но има и други шампиони, които в кариерата си печелят 1, 2, 4, 5, 10 или 20 титли. В този клуб имаме 25 шампиони от миналия сезон, но и няколко серийни такива. Джон Тери, Джон Оби Микел, Бранислав Иванович са серийните. Това определено дава пример за поведение на някои. Когато имаш играчи, които показват нестабилност откъм мотивация, желание, в крайна сметка ще си платиш за това“, допълни Моуриньо.

„Мога да прекарам 5 или 10 години без титла, но аз ще си остана сериен шампион като подход и поведение. Това е проблемът ни в момента“, каза още португалецът.