Английската Висша лига е първенството, което плаща най-много пари за заплати в света. Въпреки че играчите с най-високи възнаграждения в света са Лео Меси в Барса и Кристиано Роналдо в Реал Мадрид, в Премиършип се плащат просто умопомрачителни пари на футболистите. 

Лидер по седмични постъпления на Острова е капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. Той взима по 300 хил. паунда на седмица, което прави годишна заплата от близо 16 млн. паунда. Или съвсем малко зад Роналдо и Меси. 

Веднага след него е новото попълнение от Монако при "червените дяволи" Радамел Фалкао. Колумбиецът се разписва срещу 265 хил. паунда всяка седмица, а Топ 3 се допълва от още една звезда на Юнайтед - Робин ван Перси, който взима по 250 хил. паунда седмично. 

В десетката има още един играч на 20-кратните шампиони - Анхел ди Мария. Привлеченият от Реал Мадрид аржентинец подписа през август при седмично възнаграждение от 200 хил. паунда, но това го нареди едва на 7-а позиция. 

В Топ 10 са представители само на три отбора. Това са и най-богатите - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси. Ето и какви са заплатите за седмица на най-скъпите десетима футболисти в Премиършип:

10. Джон Тери (Челси) - 149 хил. паунда

9. Диего Коща (Челси) - 150 хил. паунда

8. Еден Азар (Челси) - 185 хил. паунда

7. Анхел ди Мария (Манчестър Юнайтед) - 200 хил. паунда

6. Сеск Фабрегас (Челси) - 200 хил. паунда

5. Серхио Агуеро (Манчестър Сити) - 208 хил. паунда

4. Яя Туре (Манчестър Сити) - 210 хил. паунда

3. Робин ван Перси (Манчестър Юнайтед) - 250 хил. паунда

2. Радамел Фалкао (Манчестър Юнайтед) - 265 хил. паунда

1. Уейн Рууни (Мнчестър Юнайтед) - 300 хил. паунда