Шампионът Манчестър Сити направи първа грешна стъпка от началото на сезона във Висшата лига. Възпитаниците на Мануел Пепелгрини допуснаха изненадваща загуба като домакин от Стоук Сити с 0:1. Единствения гол в срещата бе дело на бившия нападател на Манчестър Юнайтед Маме Бирам Диуф, който се разписа за първи път във Висшата лига след повече от 1341 дни суша.

След отличния си мач срещу Ливърпул във втория кръг, който „гражданите“ спечелиха с лекота с 3:1, днес тимът от стадион „Итихад“ не успя да намери верния път към вратата на противника.

Като цяло домакините бяха по-активният тим на терена, който имаше по-чистите положения за гол, но отличната солова акция на Диуф 58-ата минута се оказа решаваща за крайния изход на срещата.

Нападателят на гостите получи топката дълбоко в собствената си половина и след страхотен рейд от над 60 метра измежду защитниците на Сити, отправи диагонален удар отдясно, който Джо Харт не успя да отрази. След попадението за „грънчарите“, домакините се хвърлиха в неспирни атаки, но отличната игра на гостите в защита запази резултата непроменен.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА

В друг мач от днес Суонси не срещна трудности срещу Уест Бромич Албиън, побеждавайки с 3:0. Така „лебедите“ оглавиха еднолично класирането във Висшата лига, събирайки пълен актив от 9 точки. Нюкасъл и Кристъл Палас изиграха вълнуващ двубой, в който обаче не успяха да излъчат победител. На „Сейнт Джеймсис Парк“ двата тима стигнаха до 3:3.

В първи мач от кръга Манчестър Юнайтед отново не успя да победи и стигна само до 0:0 при визитата си на Бърнли.

Ето и всички резултати от днес:

Бърнли – Манчестър Юнайтед 0:0

Манчестър Сити – Стоук Сити 0:1

Нюкасъл – Кристъл Палас 3:3

КПР – Съндърланд 1:0

Суонси – УБА 3:0

Уест Хем – Саутхемптън 1:3

По-късно днес е двубоят между Евертън и Челси.