Манчестър Юнайтед записа трета поредна победа във Висшата лига, след успех с 3:0 над Хъл Сити в 13-я кръг. За победата се разписаха Крис Смолинг в 16-ата, Уейн Рууни в 42-ата и Робин ван Перси в 66-ата минута.

С успеха Юнайтед се изкачи на четвърта позиция във временното класиране в Англия с 22 точки на две от третия Манчестър Сити, а отборът на Хъл Сити инкасира четвърта поредна загуба в шампионата и заема 17-о място с 11 точки в актива си.

Началото на двубоя бе белязано от контузия на Анхел ди Мария, който трябваше да напусне принудително играта. Ди Мария получи удар в 11-ата минута и се наложи влизане на медицинския екип, а три минути по-късно той бе заменен от Андер Ерера.

Анхел ди Мария

източник: Gulliver/Getty Images

Манчестър Юнайтед поведе в 16-ата минута, когато Крис Смолинг се озова на правилното място в точното време в наказателното поле и успя да отбележи за 1:0. Десетина минути по-късно Маруан Фелайни и Антонио Валенсия си размениха няколко паса, но противниковата защита се справи и изби топката в корнер.

Анхел ди Мария

източник: Gulliver/Getty Images

В 34-ата минута Крис Смолинг се прояви с ново добро отиграване, след като овладя топката в наказателното поле и стреля, но защитник се намеси и последва само корнер да Юнайтед. Вторият гол за домакините бе въпрос на време и в края на първото полувреме Уейн Рууни вкара за 2:0, след пас от Ван Перси. В 42-ата минута Рууни стреля от далеч и реализира в долния ляв ъгъл на вратата на Хъл Сити.

През второто полувреме превъзходството на Манчестър Юнайтед продължи, като в 66-ата минута Робин ван Перси овладя топката след удобен пас от Андер Ерера и стреля от около 18 метра, за да вкара за 3:0, прехвърляйки вратаря.

Антонио Валенсия се освободи добре в 73-ата минута и опита да пусне топката в наказателното поле, но бранител изчисти в последния момент.

Манчестър Юнайтед Хъл Сити

източник: Gulliver/Getty Images

Също в мач от 13-я кръг в Англия Бърнли и Астън Вила завършиха при резултат 1:1. Гостите успяха да поведат в 38-ата минута чрез Джо Коул, който получи прецизен пас в наказателното поле. Коул не се поколеба да стреля и вкара за 1:0 в долния десен ъгъл на вратата. Бърнли обаче не се предаде и стигна до точката в 87-ата минута. Дани Ингс реализира за 1:1 от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Джорес Окоре. Със спечелената точка Астън Вила е 16-и с 13 точки, а Бърнли е предпоследен, 19-и с 11 точки в актива си.

Бърнли Астън Вила

източник: Gulliver/Getty Images

Суонси и Кристъл Палас също разделиха по точка, след друго равенство 1:1 в този 13-и кръг. Тимът на Суонси заема седмото място с 19 точки в актива си, а Кристъл Палас е 13-и с 13 точки в актива си.

И двата гола в мача паднаха през първото полувреме, като Суонси откри в 15-ата минута чрез Вилфред Бони, който оползотвори чудесен пас и стреля в горния ляв ъгъл на вратата на гостите за 1:0. Кристъл Палас обаче изравни само 10 минути по-късно, когато Миле Йединак реализира отсъдената дузпа. Джонджо Шелви извърши фаул, който бе наказан с дузпа, а Йединак не сгреши за 1:1.

Уест Хям Нюкасъл

източник: Gulliver/Getty Images

В друга среща от кръга Уест Хям победи Нюкасъл с 1:0 и излезе на пето място с 21 точки във временното класиране. Тимът на Нюкасъл заема осмата позиция с 19 точки, колкото има и Суонси. Единственото попадение падна в 56-ата минута и бе дело на Арън Кресуел. Гостите останаха с човек по-малко в 76-ата минута, когато Муса Сисоко получи втори жълт картон и съответно червен за нарушение и напусна игра.