Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс изрази задоволство от свършената работа от „червените“ по време на летния трансферен прозорец, но призна, че клубът ще се опита да привлече в редиците си още един нападател.

Ливърпул бе напуснат голмайстора си Луис Суарес, който премина в Барселона, но до този момент мърсисайдци не са намерили негов заместник.

Рики Ламбърт, Адам Лалана, Емре Джан, Лазар Маркович, Давид Ориги, Хавиер Манкийо и Деян Ловрен са новите имена в състава на „червените“ това лято.

„Аз съм много, много доволен от работата, която свършихме до този момент. Това ще ни помогне да се справим с контузиите, да се съревноваваме във всички турнири и ако можем да добавим още едно-две попълнения в различни зони, бих казал, че прозорецът ще бъде много, много добър“, коментира Роджърс преди първия мач от новия сезон от Висшата лига срещу Саутхемптън.

„През януари не привлякохме никой, така че трябваше да свършим работата това лято. Бих казал, че това ще бъде най-големият ни трансферен прозорец за следващите няколко години.“

„До самия край на прозореца ще се опитаме да привлечем нападател. Имаме парите, но няма да купуваме панически. Ако не вземем някой в предни позиции, това означава, че правилният за нас човек не е бил наличен“, каза още Роджърс.