Англия все още е отбор, от който съперникът трябва да се страхува, но младите таланти на Рой Ходжсън имат нужда от време, смята норвежецът Мортен Гамст Педерсен. Англия ще се изправи срещу Норвегия в приятелска среща в сряда вечер, преди да стартират евроквалификациите в понеделник. На двубоя на стадион „Уембли“ се очакват 45 хиляди запалянковци.

Педерсен, който прекара девет сезона в Англия, като част от състава на Блекбърн, бе категоричен, че английският тим все още е голямо име в световния футбол, въпреки провала на последното голямо първенство.

„Англия винаги ще бъде фактор. Не забравяйте Висшата лига, а в състава има играчи, които са познати по цял свят. Сега изграждат нов отбор. Надявам се, че англичаните ще се върнат на познатото си ниво, защото са важни за футболния свят“, коментира Мортен Гамст Педерсен.

„Рууни е отличен футболист, той е супер звезда и мисля, че се представя фантастично за Манчестър Юнайтед. Той има уважението на своите съотборници. Това, че е капитан ще го тласка към това да бъде още по-добър играч и ще му даде допълнителна мотивация“, заяви още Педерсен.