Серхио Агуеро вкара пет гола за успеха на Манчестър Сити с 6:1 над гостите от Нюкасъл в мач от 8-ия кръг на Висшата лига. Аржентинският национал реализира попаденията си в 42-ата, 49-а, 51-а, 60-а и 63-а минута, а другото попадение беше на Де Брюин в 54-ата минута. "Свраките" успяха да открият резултата в 18-ата минута чрез Митрович.

Противно на очакванията Нюкасъл успя да открие резултата в 18-ата минута, когато "свраките" направиха образцова атака и Митрович реализира след асистенция на Вайналдум.

До почивката домакините успяха да изравнят резултата. Давид Силва подаде на Фернандиньо, който намери Агуеро и той откри головата си сметка в двубоя за 1:1 в 42-ата минута.

В 49-ата минута футболистите на Нюкасъл сбъркаха топката, тя попадва в Агуеро и той направи 2:1. Две минути по-късно аржентинецът остана очи в очи с Крул и не сбърка, за да реализира хеттрика си.

Манчестър Сити - Нюкасъл

източник: БГНЕС

Три минути по-късно Де Брюин се разписа с елегантен удар и асистенция от Хесус Навас. 

В 60-ата минута Серхио Агуеро заби 4-ия си гол в двубоя след пас на Давид Силва, а до края на мача реализира и петия си гол в 64-ата минута, а асистенцията беше на Кевин де Брюин.

До края на мача Сити пропуснаха да реализират още попадения, но в крайна сметка Сити спечели с 6:1. В класирането "гражданите" заеха първата позиция с 18 точки и мач повече от Манчестър Юнайтед. Нюкасъл са последни с 3 точки.