Манчестър Юнайтед постигна петата си поредна победа в Премиършип, с което постигна най-голямата си подобна серия от времето на сър Алекс Фъргюсън насам. "Червените дяволи" победиха трудно с 2:1 като гост приятната изненада до момента Саутхемптън. 

Мачът мина под диктовката на "светците", но те бяха на страната на губещите заради двата гола на Робин ван Перси - по един преди и след почивката. За домакините Грациано Пеле успя да изравни през първото полувреме, но това не се оказа достатъчно поне за точка. 

Мачът започна под диктовката на Саутхемптън. "Светците" имаха първия шанс за гол, но Шейн Лонг с глава прати топката над вратата. Това обаче не смути играчите и те продължиха да задържат топката повече. 

Но една невероятно нелепа грешка в защитата на Саутхемптън при слабо върната топка към вратаря Фрейзър Форстър и Робин ван Перси пресече топката. Холандецът хладнокръвно мушна топката между краката на стража и откри резултата. 

Веднага след това обаче домакините можеха да изравнят. Грациано Пеле скочи над защитата и с глава стреля опасно, но топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

"Светците" продължиха да атакуват в търсене на изравнителния гол, но Шейн Лонг и Грациано Пеле не бяха точни. Това постоянство обаче даде резултат в 30-та минута и те стигнаха до изравняването. 

Тогава Маруан Фелаини подари топката на играч на домакините в центъра на терена, те направиха бърза контра и след няколко рикошета Грациано Пеле я заби под гредата, правейки безпомощен Давид де Хеа за 1:1. 

Този момент уж трябваше да накара "червените дяволи" да се вдигнат и да търсят по-усилено гола, но отново Саутхемптън беше активният тим. Шейн Лонг, Грациано Пеле и Душан Тадич пропуснаха дори да дадат преднина на тима си. 

В края на частта топката се озова пред наказателното поле в краката на Робин ван Перси, но опасният удар на холандеца мина на няколко сдантиметра встрани от вратата. Така двата тима се оттеглиха при равен резултат на почивката. 

След почивката отново "светците" продължиха да са по-активни и имаха по-хубавите шансове в началото. Стивън Дейвис веднага след подновяването на играта пропиля хубав шанс. 

В 52-та минута отново Шейн Лонг се озова на страхотна стрелкова позиция, но хубавият му удар беше спасен с вещина от Давид де Хеа. Положението беше страхотно, но до гол не се стигна. 

Малко след него и Грациано Пеле се озова на страхотна позиция, но и той се забави и не можа да нацели вратата и резултатът продължи да е равен. Малко след това и Юнайтед имаше шанс да поведе, но в последния момент защитник на Саутхемптън изби центрирането на Ашли Йънг, а топката опасно кацна на горната мрежа на вратата. 

И тъкмо когато изглеждаше, че домакините отново са овладели събитията на терена и притискат съперника си, "червените дяволи" показаха познатата си класа, чийто блясък бяха позагубили доскоро. 

От на пръв поглед никакво положение, те поведоха в резултата в 70-та минута. Тогава Уейн Рууни центрира перфектно от пряк свободен удар от фланга. Топката летя поне 25 метра и Робин ван Перси се измъкна зад защитника, който го пазеше, за да пусне топката между краката на Фрейзър Форстър за 2:1. 

Този гол беше наистина леден душ за домакините. И въпреки това те се хвърлиха да търсят изравняване, но в 77-та минута невероятен изстрел на Грациано Пеле беше спасен по още по-невероятен начин от Давид де Хеа и резултатът се запази в полза на "червените дяволи". 

До края домакините не спираха да атакуват, но Стивън Дейвис и Грациано Пеле не бяха точни. Така Юнайтед се добра до изключително важните три точки и е с 28 в актива си, излизайки на третата позиция. От подножието ѝ слезе именно Саутхемптън, който остана с 26 и вече е пети.