Лидерът в Чемпиъншип Борнемут не допусна изненада в 28-ия кръг на шампионата и победи гостуващия Уотфорд на Славиша Йоканович с 2:0.

Играчите на Еди Хоу бяха подпомогнати сериозно от факта, че още от 27-ата секунда на мача действаха срещу 10 души, след като Габриеле Анджела беше изгонен за фаул срещу откъсващия се срещу вратаря Калъм Уилсън.

Оттук нататък задачата на 6-ите в класирането стана доста трудоемка. Атаките на Борнемут добре намираха празните пространства в отбраната на гостите и в 25-ата минута Ян Керможан разтресе напречната греда на Аурелио Гомеш.

Десет минути по-късно нещата съвсем се влошиха, след като Каткарт фаулира Уилсън в наказателното поле и Керможан стреля под гредата от отсъдената дузпа.

След почивката превесът на Борнемут беше все така очебиен и в 57-ата Мат Ричи подпечата трите точки. Керможан намери добре съотборника си в наказателното поле, а той не остави шансове за Гомеш.

Така „черешките“ събраха 54 точки на върха в Чемпиъншип, докато Уотфорд заема последното място, даващо право на участие в плейофите за промоция, с 47 в актива си.