Арсенал постигна втора победа през сезона във висшата лига, побеждавайки с 1:0 при гостуването си на Нюкасъл. Домакините останаха с 10 човека още в 16-ата минута, когато беше отстранен Александър Митрович.

Единственото попадение вкара Алекс Окслейд-Чембърлейн, като попадението дойде и благодарение на рикошета в крака на Фабрицио Колочини в 52-ата минута. Малко преди гола вратарят Тим Крул имаше късмет, че топовният изстрел на Аарън Рамзи се отби в горната греда, но след това и с рикошета Окслейд-Чембърлейн откри.

В 9-ата минута Уолкът пропусна да открие резултата, а малко по-късно съдията Андре Маринър не отсъди дузпа за настъпване на Товен срещу Бейерин.

В 33-ата минута отново Уолкът пропусна да реализира.

Гостите от Лондон владееха повече топката, а "джордитата" бяха принудени да се защитават и да накъсват играта, което им костваше шест жълти картона. Но въпреки владеенето на топката, Арсенал може да се похвали само с четири отбелязани гола от началото на първенството, а два от тях са автоголове на противниците.

С този успех артилеристите събраха 7 точки и заедно с още три отбора следват Манчестър Сити, който има пълен актив. Домакините имат две точки от две равенства и все още търсят първата си победа. Те се намират на 17-а позиция, точно над чертата на изпадащите.