Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни може и вече да не е сред избора на мениджъра Жозе Моуриньо за титулярите в състава, но това няма да му попречи по никакъв начин да бъде капитан на отбора и занапред. Това уверение дойде лично от Специалния в навечерието на мача със Стоук Сити, който е този следобед от 14:00 часа. 

В последните седмици той се появява все по-рядко на терена, като формата му е ужасяваща. Но това не пречи на португалския специалист да продължава да разчита на 30-годишния футболист и да продължи да му оказва честта да бъде предводителят на футболистите на "червените дяволи". 

"Уейн е нашият капитан, каквото и да става. Няма значение дали е на или извън терена, той е капитан на отбора, на играчите и на клуба като цяло. Тежко е да си предводител на всички, така че има нужда от цялата подкрепа и уважение от всички и ще го получи."

"Рууни е отдаден на Юнайтед, гладът му за успехи не е намалял и винаги се е радвал, когато бележим. Той говори постоянно с момчетата, мотивира ги и го прави дори в моментите, в които не е на терена. Той е нашият човек и ще продължи да бъде капитан", сподели Моуриньо пред "Сънди Мирър".