Евертън продължава да демонстрира колебливи игри от началото на сезона в Англия. "Карамелите" допуснаха малко очаквана загуба на "Гудисън парк" от Кристъл Палас с 2:3 и пак бяха на губещата страна в поредния голов трилър, в който участват. 

Ромелу Лукаку откри резултата за мърсисайдци в 9-та минута и се очертаваше лесен мач за тях. Грешки на Тим Хауърд обаче направиха обрата пълен. Първо той направи дузпа, от която Миле Йединак изравни, а при втория гол изпусна топката, за да може Фрейзър Кембъл да вкара с глава.

След това и Яник Боласи направи 3:1 за лондончани, преди Лейтън Бейнс да оформи крайния резултат от дузпа в заключителните минути на мача. Така се повтори миналогодишният резултат от битката на "Гудисън парк" и пак домакините са разочарованите. 

Нищо не предполагаше такъв развой, ако се съди по началните минути на двубоя. "Карамелите" започнаха надъхани и логично откриха резултата още в 9-та минута. Тогава след хубава атака на домакините Лиън Озмън намери перфектно Лукаку в коридор, който преодоля защитата и препарира вратаря за 1:0. 

Оборотите малко намаляха, но нов гол падна. Това се случи в 31-та минута, като гостите изравниха чрез капитана си Миле Йединак от дузпа. Нарушението беше доста спорно, като то беше отсъдено на вратаря Тим Хауърд. Протестите на "карамелите" обаче не спряха рефера да отсъди най-тежкото наказание, реализирано от австралиеца. 

След това попадение "орлите" заиграха доста по-добре и дори можеха да поведат още преди почивката, но ударът на Яник Боласи срещната горната греда. Така развръзката остана за вторите 45 минути. 

А те започнаха перфектно за лондончани. В 54-та минута Тим Хауърд направи втората си фатална грешка в този мач. Тогава той не успя да улови топката след едно балонно центриране на играч на Палас и я изпусна на главата на Фрейзър Кембъл, който без да знае, я насочи в мрежата за 2:1 в полза на гостите. 

Всичко за "карамелите" свърши в 69-та минута. Тогава поредна грешка в защитата на Евертън позволи на Джейсън Пънчън да открадне топката и да намери Яник Боласи, който с диагонален изстрел не остави шансове на Хауърд. 

До края остана време Евертън все пак да намали резултата, като точен от дузпа беше Лейтън Бейнс. Време и сили за нещо повече обаче домакините нямаха и трябваше да се примирят с втората си загуба от началото на сезона. 

Така те остават в долната половина на таблицата със скромните пет точки и са отборът с най-лошата защита от началото на сезона. Палас пък взе първата си победа за сезона и се отлепи от дъното, като вече има актива на Евертън.