Отборите на Астън Вила и Нюкасъл не успяха да се победят и завършиха 0:0 в мач от втория кръг на английската Висша лига. Двата състава подходиха предпазливо към срещата, което предопредели крайния изход.

В 10-та минута се откри добра възможност за Чарлс Н'Зогбиа, който обаче стреля над вратата на съперника.

В средата на първото полувреме Нюкасъл се окопити и започна по-често да поглежда към мрежата на бирмингамския клуб. В 26-та минута Реми Кабея пропиля златен шанс отблизо, след като прати топката покрай лявата греда.

Второто полувреме започна силно за Астън Вила, но играчите на Пол Ламбърт така и не успяваха да намерят път към вратата на Нюкасъл. Гостите пък рано стигнаха до две чудесни възможности да открият. В 51-ата минута Дарил Янмаат засече с глава меко подаване на свой съотборник, ала Брадли Гузан с една ръка изби над гредата. Пет минути след това отново холандският национал бе близо до попадението след хубав рейд отдясно и шут с левия крак, който профуча покрай сглобката на далечния ъгъл.

В края на срещата, в 88-та минута Сим де Йонг си освободи пространство в наказателното поле, стреля, но Брад Гузан първо отрази, а след това и захлупи кълбото.

В даденото от съдията продължение Майк Уилямсън от Нюкасъл бе изгонен за втори жълт картон, след като спря бърза контраатака на Астън Вила с нарушение в центъра на терена.

В крайна сметка двата тима си поделиха точките, като във временното класиране Астън Вила излезе начело в подреждането с 4 точки, докато Нюкасъл има актив от само една точка, която е и първата им от началото на сезона.

Срещи от втория кръг на английската Висша лига:
Астън Вила - Нюкасъл 0:0
по-късно днес:
Челси - Лестър
Кристъл Палас - Уест Хям
Саутхямптън - Уест Бромич
Суонси - Бърнли
Евертън - Арсенал
утре:
Хъл Сити - Стоук Сити
Тотнъм - Куинс Парк Рейнджърс
Съндърланд - Манчестър Юнайтед
в понеделник:
Манчестър Сити - Ливърпул