Безумие, чудо, приказка – необикновената история на Лестър и похода им към шампионската титла във Висшата лига ще получи безброй епитети в близките дни, че дори и месеци. Няма съмнение, че „лисиците“ на Раниери сътвориха „кражбата на годината“, триумфирайки с трофея, който по принцип изглежда резервиран за мастодонти като Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси , Ливърпул, Манчестър Сити.

Само преди година същите тези футболисти, които днес обират почти всички награди на Острова, се бореха със зъби и нокти за оцеляването си. Букмейкърите оцениха шансовете им за титла на 5000:1, лидерската им позиция в първите кръгове се приемаше като приятна изненада, която няма да продължи дълго. Дори множеството обрати не успяха да убедят скептиците – рано или късно късметът щял да ги напусне, рано или късно контузиите ще разбият печелившата формула на Раниери, рано или късно Арсенал щял да ги догони, рано или късно, рано или късно...

Е, Лестър намери отговор и за това – през втората половина от сезона отборът изненада отново с умението си пази сухи мрежи в ключовите мачове, да се добира до ценни резултати в преките сблъсъци и да печели „задължителните“ победи. Новите шампиони на Англия написаха своята история, за да докажат, че с пари е по-лесно, ала със сърце - по-сладко.

Това са хитрите „лисици“, дами и господа – новите властелини на Премиър Лийг!