Манчестър Сити постигна много важна минимална победа с 1:0 срещу Евертън в мач от 15-я кръг на Премиършип. По този начин „гражданите” скъсиха изоставането от лидера Челси само на 3 точки.

По-сериозните главоболия за мениджъра на Сити Мануел Пелегрини са заради контузията, която Серхио Агуеро получи още в самото начало на срещата.

Нападателят пострада в единоборство за топката с Шеймъс Коулмън, като първите съмнения са за сериозна травма в бедрото. 26-годишният футболист остана да лежи на тревата, а след като получи медицинска помощ напусна играта с насълзени очи заради невъзможността си да доиграе срещата. На негово място се появи 18-годишният Анхел Посо.

Манчестър Сити получи правото да изпълни дузпа в 23-та минута, когато Фил Джагиелка фаулира Джеймс Милнър в наказателното поле на Евертън, а съдията без да се замисля посочи бялата точка.

Яя Туре изведе „гражданите” напред в резултата в 24-та минута, след като реализира отсъдената дузпа в полза на домакините.

Фернандо се размина в 26-та минута, когато получи само жълт картон, след като фаулира много грубо Гарет Бари.

Евертън имаше добра възможност да изравни резултата в 39-та минута, но Кевин Миралас не успя да намери очертанията на вратата и изпрати топката в аут.

Манчестър Сити имаше невероятен шанс да реши всичко в мача в 50-та минута, когато Милнър намери Посо, който се озова сам срещу Хауърд, но американският вратар успя да отрази с крак удара на испанския нападател.

Домакините организираха много добра атака в 78-та минута, когато Франк Лампард подаде към Един Джеко, който свали топката с глава към Джеймс Милнър, който стреля от въздуха, но над напречната греда в аут.

Евертън можеше да нанесе своя удар в 82-та минута, когато Самуел Ето’о подаде много технично с пета към Ромелу Лукаку, който стреля от въздуха, но Джо Харт демонстрира феноменален рефлекс и успя да избие топката в корнер.

Добра възможност се откри в 83-та минута пред Самир Насри, който стреля, но Тим Хауърд спаси.

След победата Манчестър Сити вече има 33 точки и продължава да е втори. Евертън е единадесети с 18 точки.