Ливърпул отговори по най-добрия начин на поражението си срещу Манчестър Сити преди седмица и в мач от 3-ия кръг на Висшата лига тотално надигра Тотнъм с 3:0. За второ поредно гостуване на „Уайт Харт Лейн“ мърсисайдци нанесоха гръмко кроше на лондончани след миналогодишното 5:0 на същия стадион.

Марио Балотели направи своя официален дебют като титуляр за „червените“ и след час игра бе заменен, оставяйки добри впечатления въпреки няколкото си пропуска. Основната движеща сила в атака за Ливърпул беше дуото Рахийм Стърлинг-Даниел Стъридж, като първият отбеляза гол и изработи дузпа за своя тим.

Алберто Морено пък едва във втория си мач записа дебютен гол за мърсисайдци, за които следват мачове с Асътн Вила в първенството и родния шампион Лудогорец на старта в груповата фаза на Шампионската лига.

Още във втората минута Супер Марио се озова на голова позиция, след като Даниел Стъридж получи отляво, вдигна глава и центрира пред вратарското поле, където италианецът надскочи Дани Роуз. Уго Лорис бдеше и с атрактивен плонж боксира в корнер.

Мощният старт на гостите се превърна в гол след 8 минугти игра. Стъридж навърза двама отдясно и пусна към Хендерсън, който не бе в засада заради бавната реакция на Кабул. Халфът с успореден пас пред вратарското поле прехвърли вляво за Стърлинг, който с лекота прониза вратата.

В следващата си атака Тотнъм като нищо можеше да върне попадението. Емануел Адебайор получи пас зад гърба на противниковата защита и пробва да прехвърли Симон Миньоле. Тогоанецът се справи със задачата, ала топката кацна върху мрежата зад напречната греда.

Скоро след това Даниел Стъридж не беше далеч от гола с хубав изстрел от около 24 метра, прелетял встрани от лявата греда, а Балотели пропиля страхотна възможност в 14-ата минута, след като засече с глава центриране на Джерард от фаул и също не намери очертанията.

С напредването на мача Тотнъм изравни играта и имаше не един и два шанса да се възползва от грешки в отбраната на гостите, но играчите на Маурисио Почетино не взимаха най-добрите решения.

В 31-ата минута те можеха да бъдат наказани, тъй като на вратаря Уго Лорис се наложи да излиза и пресича пас към Стърлинг. Френският национал обаче изби кълбото право към Балотели, който от 40 метра опита да намери опразнената врата, ала изпълнението му отлетя далеч в аут.

До почивката Ливърпул успокои темпото на срещата, макар че в края на първото полувреме изтръпна сериозно. В 43-ата минута централните защитници Сако и Ловрен едновременно атакуваха дълъг пас към Адебайор, който мина зад гърба им и Насер Шадли се озова очи в очи със съотборника си в белгийския национален тим Миньоле. Стражът на „червените“ обаче запази мрежата си суха, като отрази мощното воле на крилото.

Началото на втората част обаче бе кошмарно за домакините. В 48-ата минута Стърлинг и Джо Алън комбинираха на късо разстояние отляво в наказателното поле и Ерик Диър много наивно задържа полузащитника на мърсисайдци, който се строполи на тревата. От бялата точка капитанът Стивън Джерард нямаше грешка и с плътен шут не позволи на Уго Лорис да се намеси – 0:2.

В 54-ата минута „шпорите“ организираха хубава атака отляво, при която Ериксен се измъкна, тръгна по аутлинията към вратарското поле и подаде успоредно на голлинията. Алберто Морено се бе позиционирал добре и успя да изчисти пред погледа на Ерик Ламела.

Пет минути по-късно всичко за Тотнъм като че ли приключи. Току-що влезлият в игра Андрос Таунсенд загуби топката от Алберто Морено в центъра и испанецът се понесе през половината терен, за да стигне в наказателното поле, където от 14-15 метра с кинжален удар по тревата направи Лорис безпомощен – 0:3.

В 70-ата минута Ливърпул беше близо и до четвърто попадение след страховит дрибъл на Рахийм Стърлинг между няколко противници в наказателното поле. Крилото премина покрай трима-четирима играчи на „шпорите“ и когато трябваше да нанесе решителния удар, топката му избяга и Лорис комфортно улови.

Оттук до края гостите свалиха оборотите и спокойно доиграха срещата, след която активът им в първенството набъбна до 6 точки. Победата позволи на „червените“ за изпреварят днешния си съперник в класирането и да заемат петото място. Тотнъм остана 6-и със същия актив.