Във Висшата лига е привилегия да притежеваш билет за мач. Затова, когато не се възползваш от тази привилегия и не отидеш на мач, биваш санкциониран.

Това наказание сполетя верния фен на „червените дяволи“ Греъм Кларк, който не успя да пътува за мача срещу Хъл Сити на 27 август.

58-годишният запалянко се разболял от тежък грип, което го възпрепятствало да замине за Хъл.

Причината обаче не се видя задоволителна на Манчестър Юнайтед и от клуба наложиха едногодишна санкция за присъствие на гостувания за фена.

„Разбираме основанията за Вашето отсъствие, но след като сте закупили билет, можехте да се обадите и да го анулирате, като получите обратно парите си. Вие не сте сторили това, така че ние не можахме да дадем билета на друг привърженик, независимо от хилядите заявки, които имаме“, написаха от Юнайтед на Кларк.

Калъм - синът на наказания запалянко, обаче изрази голямото си недоволство от решението на клуба: „Толкова години сме верни и лоялни спрямо Юнайтед. От клуба трябваше да проявят малко повече разбиране към него в този случай. Баща ми живее заради Манчестър Юнайтед, не знам как ще издържи да не пътува за гостуванията през идната година“, сподели Калъм Кларк пред Manchester Evening News.