Един от бившите съотборници на Диего Коста в Атлетико Мадрид потвърди, че на терена бразилецът винаги гори в играта и нравът му се променя изцяло. Флоран Синама-Понгол стигна и по-далеч, като нарече Коста „безумец“, който се нуждае от гняв, за да играе на ниво.

Двамата играха заедно при „дюшекчиите“ през 2010 година, а впоследствие Коста премина в Челси и набързо се сдоби с реноме на едно от лошите момчета във Висшата лига.

„Тренирал съм с него и той наистина е безумец“, коментира Синама-Понгол. „Там се случва същото, което виждате и по телевизията. Много е смешно.“

„Иначе извън терена той е голям шегаджия. На терена обаче той се нуждае да бъде ядосан, за да играе на ниво“, добави французинът.

Думите на Флоран Синама-Понгол потвърди и капитанът на Пари Сен Жермен Тиаго Силва. „Той е много добро момче извън терена. Кара те да се смееш. Когато обаче играеш срещу него, е трудно. Ако му проговориш, ще загубиш концентрацията си. Точно затова го оставях сам да си говори. Отстрани изглежда така, че той е просто луд човек, който говори сам на себе си“, каза Силва.