Астън Вила успя да измъкне точка при визитата си на Нюкасъл от 17-ия кръг на Премиършип. Двубоят завърши 1:1, като двата отбора си разделиха по едно полувреме.

Нюкасъл организира добра атака в 30-та минута, когато Сисоко сложи топката на главата на Папис Сисе, но той стреля твърде слабо и право в ръцете на Брад Гузан.

Папис Сисе получи контузия в 33-та минута и бе сменен от Александър Митрович.

Именно пред Митрович се откри много добра възможност в 37-та минута, когато стреля с глава, но неточно.

Нюкасъл успя да поведе в резултата в 38-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Астън Вила топката попадна във Фабрисио Колочини, който стреля, Брад Гузан не се намеси по най-добрия начин и топката влетя в мрежата му.

Астън Вила можеше да изравни резултата в самото началото на второто полувреме, но Роб Елиът отрази удара на Джордан Верету.

Нюкасъл можеше да вкара втори гол в 57-та минута, когато Вайналдум сложи топката на главата на Сим де Йонг, който отблизо стреля, но на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Астън Вила.

Астън Вила взе инициативата и в 60-та минута Алън Хътън центрира в наказателното поле на Нюкасъл, където Гестед стреля, но Роб Елиът отново спаси.

Астън Вила изравни резултата в 61-та минута, когато след чудесна солова изява Джордан Аю изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Елиът.

Вайналдум отново можеше да изведе напред в резултата домакините в 74-та минута, когато получ топката на удобна позиция, но ударът му бе твърде слаб и не затрудни Брад Гузан.

Нюкасъл изпусна да грабне победата в 90-та минута, когато Сисоко комбинира с Айосе Перес, който отблизо направи фрапантен пропуск.

Нюкасъл остава на седемнадесето място в класирането с актив от 17 точки, докато Астън Вила е на последна позиция със 7 точки.