Шампионът Челси постигна първа победа за сезона в английското футболно първенство, след като се наложи с 3:2 на терена на Уест Бромич. Така лондончани се изкачиха в средата на таблицата след три изиграни кръга с 4 точки, а домакините останаха на предпоследната 19-а позиция с 1 точка.

Уест Бромич беше близо до откриването на резултата в 14-ата минута. Неманя Матич препъна Калъм Макменамън в наказателното поле, но Джеймс Морисън не успя да реализира отсъдената дузпа. Шотландецът стреля от бялата точка в средата на вратата, но Тибо Куртоа изби с крак в корнер.

Дебютантът в състава на гостите Педро, който беше привлечен през седмицата от Барселона, блесна до почивката с гол и асистенция. В 20-ата минута той вкара за 1:0 с удар по тревата от 15 метра след подаване на Еден Азар, а след половин час Диего Коста засече в мрежата с шпагат отблизо опит за удар по тревата на испанеца от десния ъгъл на наказателното поле.

В 35-ата минута Морисън се реабилитира за пропуснатата дузпа и намали. Той вкара със силен удар от 13-14 метра след след акробатичен пас на Саломон Рондон. Челси възстанови аванса си три минути преди почивката. Сеск Фабрегас копна към Диего Коста на границата на наказателното поле, нападателят спря топката с гърди, а левият бранител Сезар Аспиликуета беше най-съобразителен в ситуацията и с удар по тревата от 15 метра направи 3:1 с първото си попадение за Челси в 88 мача във Висшата лига. Лондончани контролираха мача, но в 54-ата минута Джон Тери получи директен червен картон, след като задържа пред наказателното поле откъсващия се Рондон.

Пет минути по-късно Морисън вкара са 2:3 с глава след центриране на МакМенамън от ляво, но за повече домакините нямаха сили, въпреки че с човек повече опитаха да натиснат съперника в търсене на изравняването. При контраатаки Челси дори можеше да направи победата си по-убедителна, но Коста и Азар направиха пропуски.

Уест Бромич можеше и да изравни в самия край, но Рондон не успя да преодолее Куртоа от малък ъгъл след лошо изчистване на Гари Кейхил./БТА