Старият сблъсък около скамейките между Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола ще се възроди с нова сила от новия сезон, но в Англия. След като испанецът беше утвърден за мениджър на Манчестър Сити, сега португалецът се е разбрал да води другия голям клуб от града - Манчестър Юнайтед. 

Според редица източници от Англия и Италия, Специалния е дал вчера своето съгласие да поеме "червените дяволи" и да замени досегашния наставник Луис ван Гаал. Рокадата на "Олд Трафорд" ще се извърши след края на сезона. 

Близкият приятел на Моу Алесандро Алчато, който работи за италианския Sky Sports, разкри в профила си в Туитър, че Юнайтед ще си има нов мениджър от лятото в лицето на Жозе. Така въпросителните една по една отпадат. 

Ван Гаал довършва сезона на "Олд Трафорд"

Ван Гаал ще получи възможността да си тръгне достойно, като няма да бъде уволняван по средата на сезона. Той има договор до 30 юни 2017 г., но след края на кампанията ще бъде обявена "раздяла по взаимно съгласие". И малко след това се очаква идването на Моуриньо. 

Гласуваното доверие към португалеца е от изпълнителния директор Ед Уудуърд. Все пак съществува малка вероятност назначението да не се случи, тъй като босът трябва да защити избора си пред борда на директорите на Юнайтед до края на този месец. Но се очаква това да не е никаква спънка и Специалния да започне работа на "Олд Трафорд". 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS