Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е взел решение да задържи Фернандо Торес въпреки че по този начин ще превиши максималната разрешена от Висшата лига квота от 17 чуждестранни играчи над 21-годишна възраст.

Португалецът разкри своя план в ексклузивно интервю за „Скай Спортс“, с което се опита да пресече спекулациите около рекордната покупка на „сините“. През 2011 година лондончани броиха 50 милиона паунда за испанеца, който тогава играеше в Ливърпул.

„Имаме добър състав“, каза Специалния. „Идеалната група би била с разрешени 18 футболисти, но правилата са си правила. Ние работим много дори в момента, за да избегнем тези проблеми.“

„Искаме да имаме повече английски играчи в нашия отбор, което ще се случи в бъдещето. В момента сме по средата на този процес. Предстои ни да вземем решение за един човек, който да остане извън списъка.“

„Торес? Не, няма да е той. Да имам трима нападатели е фундаментално, а сега имаме точно толкова: Фернандо, Дидие и Диего Коща. Със сигурност никой от тях няма да си ходи“, завърши Моуриньо.