Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини по всяка вероятност ще трябва да се справя без капитана си Венсан Компани в мача със Съндърланд в средата на следващата седмица. Белгиецът има травма в подколянното сухожилие. 

Той го получи по време на мача със Саутхемптън днес следобед. Лекарите все още не са го прегледали обстойно, като това ще се случи утре. Но по принцип подобни травми изискват поне седмица-две лечение. 

Все пак Пелегрини се надява да разполага с ключовия си футболист. Но дори и това да не се случи, чилиецът е на мнение, че разполага с достатъчно опции на неговия пост в центъра на отбраната. 

"Докторът ще каже доколко е сериозна травмата на Венсан, към този момент не мога да съм сигурен. Ако той не е на линия, ще имам проблеми с определянето на състава, ясно е. Не мога да използвам и Елиакуим Мангала заради червения му картон."

"Но все пак имам достатъчно качествени футболисти и всеки от тях може да влезе на негово място. Имам още Мартин Демикелис, Дедрик Боята, а и Бакари Саня може да бъде ползван в тази зона, ако се наложи", сподели Пелегрини.