Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини изрази притеснение относно състоянието на терена на стадион TCF Bank в Минеаполис, където тимът му трябва да срещне Олимпиакос в контрола.

Според Пелегрини, предлаганият от домакините терен е "високорисков", тъй като върху стандартната настилка е поставено временно тревно покритие.

"Не смятам, че този терен изглежда нормално и смятам, че крие висок риск за контузии. Мисля много по отношение здравето на моите футболисти, за да не пострада отборът. Това състояние на терена означава, че няма да можем да играем и добър футбол," заяви Пелегрини.

"Срещу Ливърпул играхме на "Янкис Стейдиъм", и там също теренът не бе перфектен, но бе по-добър, и стана добър мач. Убеден съм, че тук също ще положат усилия да оправят нещата до мача, но няма много време," добави наставникът.

"Доволен съм от начина, по който се развива подготовката до момента, мисля, че с всеки мач играем все по-добре. Имаме още две седмици до старта на първенството, и сме в добри темпове. Градим непрекъснато," каза още Пелегрини.