Само броени дни след като отнесе 1:4 от Арсенал на „Емирейтс”, Нюкасъл се представи точно толкова разочароващо и при втората си визита до Лондон. Играчите на Алън Пардю отстъпиха с 0:4 срещу Тотнъм в 1/4-финален мач от турнира за Купата на Лигата и логично напуснаха надпреварата.

Хората на Маурисио Почетино освен все по-реалния си шанс да спорят за трофей получиха и своеобразен реванш срещу Нюкасъл, който ги победи с 1:2 на „Уайт Харт Лейн” за първенство в края на октомври. Добрата новина дойде минути след последния съдийски сигнал, когато беше теглен и жребият за полуфиналите, който отреди за съперник Шефилд Юнайтед.

Домакините заложиха на силен състав, макар и да направиха няколко промени спрямо обичайните си титуляри. По-важното бе, че Кристиан Ериксен започна мача, тъй като датчанинът както обикновено бе моторът в действията на лондончани, които топравиха първия опасен шут още в 10-ата минута. Тогава Насер Шадли бе изведен на около 8-9 метра по диагонала, но стреля право в тялото на Джон Аник.

Упоритият натиск на Тотнъм даде резултат в 18-ата минута, когато младият вратар на Нюкасъл сбърка фатално. Ериксен центрира от корнер, а Алник излезе да улови кълбото, което обаче се изплъзна от ръцете му и Набил Бенталеб с акробатичен удар откри за 1:0.

До почивката домакините изпуснаха още няколко идеални възможности да увеличат преднината си, а в 41-ата минута имаха и претенции за дузпа, когато Хари Кейн падна в наказателното поле след контакт с Фабрицио Колочини.

Втората част започна идеално за Тотнъм и само след малко повече от минута Шадли реализира. Ериксен се спусна отляво и подаде към белгиеца, който тръгна успоредно пред наказателното поле, нагласи топката на десния си крак и шутира през купа от играчи.

Нюкасъл имаше своя миг в 55-ата минута, когато Айосе Перес се пребори с Вертонген за топката отдясно по атаката, влезе към аутлинията и центрира остро, ала от 2-3 метра Реми Кабела намери начин да стреля встрани от целта.

Тотнъм уби интригата в 63-ата минута. Тогава Муса Дембеле задържа отляво и подаде към Андрос  Таунсенд, който пък с едно докосване изведе Кейн сам срещу Алник. За голмайстора на Тотнъм беше детска игра да намери мрежата с нисък диагонален удар.

Роберто Солдадо сложи точка на спора 20 минути преди края, като Ериксен пак беше замесен в попадението. Датчанинът проби мощно през центъра в половината на противника и стреля мощно. Аник изби кълбото право в краката на Солдадо, който имаше време да овладее, преди да стреля в горния ляв ъгъл.

Така Тотнъм вече се готви за първия си мач срещу Шефилд Юнайтед на 19 януари. Реваншът ще е седмица по-късно, на 26 януари.