Ливърпул  и Манчестър Сити се изправят един срещу друг в неделния следобед във финала на турнира за Купата на Лигата.

Битката за първия голям трофей за сезона в английския футбол ще бъде на "Уембли" и стартира в 18.30 часа и ще може да бъде наблюдаван на живо в ефира на Diema Sport 2 и онлайн на Gong Play.

Мачът е важен и за двамата мениджъри Юрген Клоп и Мануел Пелегрини. Клопо пое Ливърпул през октомври и до момента представянето на мърсисайди под негово ръководство е на приливи и отливи, а трофей в първия му сезон би бил страхотно постижение за немския специалист.

Пелегрини пък знае, че това е последният му сезон начело на "гражданите" и ще опита да си осигури минимум един трофей.

Пътят на Ливърпул до финала бе всичко друго, но не и лек. Тимът на Клоп се нуждаеше от дузпи срещу Карлайл в третия кръг преди да отстрани Борнемут и Саутхемптън, за да се стигне до нови дузпи в полуфиналния сблъсък със Стоук Сити.

Сити пък мина през победи над Съндърланд, Кристал Палас и Хъл преди успеха над Евертън в полуфиналите с общ резултат 4:3.

За Ливърпул това ще бъде 12-и финал в турнира, което е и рекорд за Купата на Лигата. Мърсисайдци са печелили трофея 8 пъти, за последно през 2012. Ман Сити пък е участвал в четири финала, в които има три победи - през 1970, 1976 и през 2014 срещу Съндърланд.

И двата отбора имаха европейски мачове през седмицата. Сити победи комфортно Динамо Киев като гост с 3:1 в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига, докато Ливърпул отстрани Аугсбург в Лига Европа след 1:0 на "Анфийлд".

През този сезон двата отбора имат един мач помежду си, а в него Ливърпул разби "гражданите" с 4:1.

Очакванията са Вилфрид Бони и Хесус Навас да се завърнат в състава на Сити, както и защитникът Елиаким Мангала, който не е играл от началото на януари. И тримата тренираха на пълни обороти в петък и Пелегрини ще може да ги използва. Това се отнася и за Рахийм Стърлинг и Бакари Саня, а под въпрос е капитанът Венсан Компани. На вратата ще започне Уили Кабайеро.

Халфовете на Ливърпул Адам Лалана и Джо Алън, както и защитникът Мартин Шкъртел се завърнаха към тренировъчния процес на тима, но надали ще вземат участие в мача на "Уембли". Възстановен от болест е Деян Ловрен.