Ръководството на Лестър Сити отстрани трима футболисти, включително и сина на мениджъра Найджъл Пиърсън - Джеймс, след като те бяха уличени в расистки обиди към тайландски момичета в оргия. Сексуалното преживяване за играчите се разиграло по време на турнето на отбора в тази азиатска страна след края на сезона.

"Футболен клуб Лестър Сити е информирал Том Хопър, Адам Смит и Джеймс Пиърсън, че техните контракти с клуба са прекратени. Решението е следствие на вътрешно разследване за нарушаване на дисциплината и непристойно поведение по време на турне на тима след края на сезона в Тайланд", се казва в официалното съобщение.

Клубът от Мидланд изненада приятно доста хора, след като се спаси от изпадане, а сезонът трябваше да приключи с гостуване в родината на техния собственик- тайландските милионери баща и син Тай и Вичай и Айяват Сривадханапрабха.

За мениджъра Пиърсън поведението на сина му идва в доста лош момент, след като феновете на тима го боготворяха за оцеляването на лисиците в Премиършип. Синът му Джеймс има един мач в турнира за Купата на Лигата, а Хопър и Смит са по-редовни играчи в първия отбор.

"Лестър Сити има предвид, че тези хора не са отговорили на положението, което заемат като представители на нашия град и нарушават имиджа на Висшата лига, на Футболната асоциация и на Асоциацията на привържениците, се казва още в съобщението. Скандалът се разрази, след като видеото беше качено в интернет. На него ясно се вижда, че младежите обиждат на расистка основа поръчаната от тях тайландска компаньонка за групов секс./БТА